Hardlopen corona virus

Hoe blijf je fit in deze Corona crisis?

korte update:
Inmiddels zijn als gevolg van het Corona virus de sportscholen dicht, net zoals kappers en de meeste scholen. Gisteravond (23 maart) werden er vanuit het kabinet wederom nieuwe maatregelen omtrent het virus gecommuniceerd zoals het verbieden van bijeenkomsten tot 1 juni…steeds meer vakanties moeten geannuleerd worden. Bij velen zakt dan ook de moed steeds verder weg.

Hoe nu verder?

Aangezien de sportscholen nog wel even dicht blijven en het binnen zitten met het mooie weer ook niet meevalt, is hardlopen nog populairder geworden dan het al was. Het is een laagdrempelige manier om fit te blijven. Ondanks dat er amper nog een vliegtuig van de grond komt, wordt de druk van een summer body gevoeld. Veel mensen hebben nu ook meer tijd, of willen graag de kinderen even ontlopen bij het ”thuiswerken”. We zien dat het aantal bezoekers op sport-schema aanzienlijk stijgt en de verschillende hardloopschema’s in trek zijn. Het 5 km schema voor beginners, het 10 km schema en het hardloopschema op maat voor een schema die rekening houdt die met jou ervaring, doelen en eventuele blessures.

TIP: Zorg dat je voorzien bent van goeie hardloopschoenen als je pas begint. Hiermee voorkom je onnodige blessures.

Hardlopen corona virus

Fit blijven als hulpmiddel voor je weerstand

Een goede weerstand helpt je bij een ziekte. Hoe fitter je bent des te groter de kans dat de gevolgen van het Corona virus voor jou als persoon te overzien zijn. Sporten zoals hardlopen verlaagt tijdelijk je weerstand, helemaal als je tot het gaatje bent gegaan. Probeer dan ook je trainingen te verdelen. Je kunt beter een keer extra gaan in de week, zolang je het rustig aan doet. Zorg dat je tussendoor goed hersteld. Voorkom dat je na een zware training direct in de rij gaat staan bij de bouwmarkt of nog even langs de super gaat. Ook al hou je zelf netjes afstand, dit betekend nog niet dat andere dit ook doen. Blijf na een training thuis, was je handen nog een keertje extra en voorkom contact.

Tot Slot

Voor iedereen die gaat hardlopen, fietsen of welke sport dan ook. Heel veel succes!!

Lees ook de blog over Thuis Sporten.