Sportschema's

Op sport-schema.nl vind je sportschema’s voor verschillende sporten. Zo bieden we op dit moment sportschema’s aan voor hardlopenfitness en fietsen. Of je nu een beginnende hardloper bent of een fitgirl met ervaring, een juist sportschema zorgt dat je het beste in jezelf eruit kunt halen. Niet voor niks dat zelfs de beste sporters ter wereld een of meerdere trainers hebben die hen begeleid. Door een schema te volgen, merk je na verloop van tijd dat je snelheid tijdens het hardlopen of je kracht tijdens het fitnessen verbeterd. Je voelt dat je lichaam meer kan, wat tegelijk de beste motivatie is die er bestaat.

Voor elke sport zijn er meerdere gratis sportschema’s te vinden. Heb je bijvoorbeeld blessures, of wil je doelen die precies aansluiten op jouw kunnen, dan kun je een sportschema op maat laten ontwikkelen. Een schema op maat wordt gemaakt door een personal trainer. De trainer is gespecialiseerd in een van de drie gebieden. Een hardloopschema op maat, een fitnessschema op maat of een fietsschema op maat. Om een schema op maat te vragen, moet je een aantal vragen beantwoorden. Het is namelijk belangrijk dat de trainer weet wat jouw doel is. Je tijd verbeteren op de halve marathon vraagt om een ander schema dan wanneer je gaat hardlopen om af te vallen. Ook is het van belang om te melden hoe vaak je per week wilt trainen en met welke bijzonderheden er rekening gehouden moet worden. 

Gratis Voedingstips

In onze schema’s is er altijd een hoofdstuk die gaat over voeding. Je krijgt tips wat je beter wel en niet kunt eten. De voedingstips sluiten naadloos aan op het door jouw opgegeven doel. Iemand die 40 kilometer wilt fietsen op tijd, heeft logischerwijs andere voeding nodig dan wanneer je 5 kilometer gaat hardlopen (om af te vallen).

Kies hieronder een van de drie sporten om verder te gaan naar de pagina’s over de gekozen sport. 

Hardlopen

Of je nog moet starten met hardlopen of al zeer ervaren bent. Een hardloop-schema op maat helpt iedereen verder.

Fitness

Fitness is de meest beoefende sport in Nederland. Tegenwoordig heeft bijna elk dorp wel een eigen sportschool. Je kunt het (mede door grote aanbod aan 24-uurs sportscholen) doen op het moment dat het jou uitkomt en is ontzettend veelzijdig. De intensiteit van workouts zijn simpel aan te passen en vooruitgang is snel en duidelijk zichtbaar.

Fietsen

Fietsen is niet alleen gezond, het zorgt er tevens voor dat je beter slaapt.

Ben je een beginnende sporter die start met trainen, of heb je al de nodige ervaring? Het is niet verstandig ‘om maar wat te doen’. Met een sportschema krijg je zicht op je doelstellingen en weet je hoe vaak je moet trainen en wat je moet doen. Hierdoor zul je snel merken dat er progressie is in je ontwikkeling en je spieren zich zullen aanpassen.

Maar het allerbelangrijkste is plezier hebben in het sporten dan komt de rest vanzelf.

Wij van sport-schema wensen je heel veel succes! Lets do this!