Fietsen

Vergeleken met andere landen wordt in Nederland de fiets het vaakst gebruikt als dagelijks vervoersmiddel. Maar ook als uitje wordt de tweewieler in Nederland enorm veel gebuikt. Veel Nederlanders hebben dan ook meerdere tweewielers in de stal staan. Sterker nog, er zijn in Nederland aanzienlijk meer fietsen dan inwoners. Er is dan ook niet voor niets ruim 37.000 kilometer aan fietspad.

Wil je gaan fietsen maar heb je nog geen geschikte tweewieler, oriënteer je dan eerst eens online.

Gratis fietsschema’s en op maat

Het eerste gratis fietsschema is bedoeld om af te vallen, je traint drie keer per week om uiteindelijk bijna 1,5 uur een gemiddeld tempo te kunnen volhouden. Het schema duurt 12 weken en wordt gezien als een calorieën-verbrander. Wil je afvallen door te fietsen, maar heb je pas een blessure gehad waar je rekening mee moet houden, ga dan voor een fietsschema op maat.

Het tweede gratis schema is bedoeld om je een goeie 25 kilometer te laten knallen. De bedoeling is dat je af en toe uit je zadel gaat en je eigen grenzen gaat opzoeken. Met het fietsschema voor 25 kilometer proef je wat het is om jezelf een beginnend wielrenner te noemen. Het tempo zal na 12 weken een stuk hoger liggen en de stap naar 50 kilometer of meer is snel gemaakt.

Bij een fietsschema op maat maakt een zeer ervaren trainer een schema waarin jou ervaring en doelen centraal staan. Of je nu 10 kilo wilt afvallen of je hebt ingeschreven voor een toertocht van 150 kilometer door het Limburgse Heuvelland. Er wordt rekening gehouden met bestaande pijntjes en blessures, maar ook worden nieuwe pijntjes zoveel mogelijk voorkomen. Grenzen worden opgezocht, maar alleen als dit op een verantwoorde manier kan.