Corona en Sport

# Sporten is Gezond # Corona en Sport

Sporten in tijden van corona wordt steeds lastiger. Voor een sportschool binnen te komen dien je inmiddels eerst je QR-code te laten zien. En juist nu is het voor onze fysieke én mentale gezondheid van belang dat we in beweging blijven! Klik hier voor een sportschema op maat! We houden rekening of je in een sportschool sport of liever thuis.  

Corona kilo’s

1.5 jaar geleden had nog niemand van dit begrip gehoord, maar inmiddels heeft bijna iedereen wel te maken (gehad) met dit ‘fenomeen’. De corona-kilo’s.. In de coronatijd zijn we gek genoeg sterk achteruit gegaan wat betreft onze fysieke en mentale gezondheid. Ondanks dat we juist nu zo veel aandacht zouden moeten hebben voor onze gezondheid. Onverwacht werd ons sociale leven een stuk beperkt, waren we veel beperkter in onze activiteiten wat leidde tot minder beweging en wat weer leidt tot minder verbranding, minder sociaal contact en minder endorfine aanmaak. Heel plat: we zijn er allemaal een stuk minder gelukkig op geworden en een paar kilootjes erbij (en dat aangezicht in de spiegel maakt ons vaak ook niet zo gelukkig….).  

Lockdown

Grote kans dat er weer een lockdown aan gaat komen (of dat we er inmiddels weer in zitten. Wat ons nóg meer beperkt in het eraf trainen van deze corona-kilootjes.. Als we zo doorgaan zijn we er dusdanig aan gewend dat we ze niet meer zien als ‘corona-kilo’s’ maar gewoon accepteren tot ons huidige gewicht. We weten nog niet wanneer we corona de baas zijn, en als we zo doorgaan zijn we met z’n alle na enkele jaren makkelijk 10kg zwaarder. Dat moeten we natuurlijk niet willen! Dat betekent dat het met een eventuele lockdown extra belangrijk is om tóch beweging op te zoeken en gezond te blijven eten.

De grootste fout is om (logischerwijs) minder te bewegen (in een lockdown is dat immers moeilijker) en méér te eten (hebben we de tijd voor) of juist ongezonder te eten (niemand ziet het en we zijn ook wel een beetje zielig omdat we opgesloten zijn in ons eigen huis). Dus: zorg met een lockdown dat je tóch aan 10.000 stappen komt en gezond blijft eten. Klik hier voor gezonde inspiratie!

Sportschool

Corona en Sport, momenteel kan niet iedereen zomaar naar een sportschool, er moet een QR-code getoond worden. Vanuit Sportschema willen we ons zeker niet mengen in de discussie wel of niet vaccineren, maar willen we ons slechts focussen op genoeg beweging en gezonde voeding in tijden van corona. Juist nu is het belangrijk. Kun jij in jouw situatie toch naar een sportschool? Fijn! Ga! Juist nu is het belangrijk om lekker te sporten, beweging te pakken en dus calorieën te verbranden. Ondertussen maak je endorfine aan en ben je er even uit, dus ook voor je mentale gezondheid is het ontzettend belangrijk. Mocht je doelgericht aan jouw beweging willen werken? Klik dan hier voor een sportschema op maat in de sportschool!

Corona en Sport
Corona en Sport

Thuis sporten

Momenteel kan niet iedereen zomaar naar een sportschool, er moet een QR-code getoond worden. Vanuit Sportschema willen we ons zeker niet mengen in de discussie wel of niet vaccineren, maar willen we ons slechts focussen op genoeg beweging en gezonde voeding in tijden van corona. Juist nu is het belangrijk. Kun jij in jouw situatie toch naar een sportschool? Fijn! Ga! Juist nu is het belangrijk om lekker te sporten, beweging te pakken en dus calorieën te verbranden. Ondertussen maak je endorfine aan en ben je er even uit, dus ook voor je mentale gezondheid is het ontzettend belangrijk. Mocht je doelgericht aan jouw beweging willen werken? Klik dan hier voor een sportschema op maat in de sportschool!

Buiten sporten

Misschien weet je het nog niet, maar ben je ook wel een echte buitensporter en kom je daar pas achter als er weer een lockdown komt. Is zo’n lockdown toch nog ergens goed voor.. Buiten zijn veel mogelijkheden om voldoende beweging (en frisse lucht) te krijgen. Denk aan wandelen, rukking, hardlopen, fietsen, springtouwen, etc. Als je verder kijkt op onze site hebben we hier mooie beginnerstrainingen voor. Mocht je een schema op maat willen kan dat natuurlijk ook!