Eiwit pannenkoek

proteine pannenkoeken maken (eiwit pannenkoek)

Zoals eerder beschreven: ‘voeding is 80%’. Dit kunnen wij niet vaak genoeg benadrukken, zodat het ook echt ‘tussen de oren’ komt te zitten. Voeding is dus bijzonder belangrijk, maar zijn we ook erg druk en meestal geen keukenprinsessen/prinsesjes. Daarom gaan wij met jullie makkelijke en gezonde recepten met jullie delen! Zie hieronder het eerste recept: een eiwit pannenkoek.

Benodigdheden eiwit pannenkoek

AantalIngrediënt
1xHeel ei
3xEiwitten (dus eidooiers scheiden)
Naar smaakZoetstof
1 scoopWhey eiwitten (smaak naturel)
1 drupjeVanille aroma
Half kopjeMelk
1 scheutjeKokosolie

Bereiding

Verwarm een pan op het vuur met wat kokosolie
Doe 1 heel ei, 3 eiwitten, zoetstof (naar smaak), 1 scoop whey eiwitten (smaak: naturel), drupje vanille aroma, 3 eetlepels bloem en half kopje melk in een kom en klop dit met een garde tot één geheel.
Doe de mix in de pan en bak het als een normale pannenkoek.

Wat eet je?

De eiwit pannenkoek is wat droger dan een reguliere pannenkoek (komt door het eiwitpoeder). Desalniettemin een mega bom aan eiwitten! Je krijgt middels dit gerecht ongeveer 40 gram eiwitten binnen, 5 gram koolhydraten en 5 gram vetten. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om ongeveer 3x jouw lichaamsgewicht gram eiwitten binnen te krijgen. Deze pannenkoek is ideaal om op het eind van de dag te pakken als je nog niet aan je eiwitten bent gekomen

Proteïne banaan pannenkoek

Voeg extra banaan om de pannenkoek zoeter te maken. Hoe rijper de banaan des te zoeter de pannenkoek. Geen zin in banaan, ook frambozen zijn zeer geschikt om er aan toe te voegen.

Nog meer honger, misschien biedt de Titty Toast uitkomst.