Bilspieren trainen

Bilspieren trainen 

Ronde Billen

Bilspieren trainen om mooie ronde billen te krijgen is sinds enkele jaren dé wens van veel vrouwen (mannen trainen hier al langer voor). Veel meiden hebben dan ook de sportschool inclusief de eiwitshakes ontdekt en trainen hun ‘ass off’ voor het ‘mooie-ronde-billen-effect’. De media gooit daar nog een schep bovenop, dus het wordt voor sommigen ook wel een ware obsessie.

Maar hóe krijgen we nou die felbegeerde ‘mooie-ronde-billen’? En laten we eerlijk zijn, je hebt ‘ronde billen’ en ‘ronde billen’, want nee dikke billen zijn niet per definitie mooi.. (nope ook  niet als je ze in een te strakke high waist broek heft, of in een te strakke legging weet te persen). Het ‘mooie-ronde-billen-effect’ krijg je alleen door goed te trainen (en te eten!). Daarover hieronder meer..

Bilspieren trainen

Musculus Gluteus

De musculus watta?? Ja.. de musculus gluteus, op z’n Nederlands: ‘de grote bilspier’. En deze grote bilspier heeft niet alleen een hele mooie naam, maar bepaald ook nog eens een groot deel van de vorm van jouw kont. De grote bilspier beweegt het bovenbeen achterwaarts en stabiliseert ook nog eens jouw onderrug, m.a.w. ‘best wel’ een belangrijke spier, niet alleen voor jouw gezondheid maar ook voor jouw mooie ronde billen!

Oefeningen billen

Nu we weten welke spieren belangrijk zijn voor het ‘mooie-ronde-billen-effect’ is het natuurlijk goed om te weten hóe we deze spieren kunnen trainen voor het mooiste effect. Belangrijk is om in ieder geval te starten met krachttraining, ja mannen het krachthonk is niet meer alleen van jullie! De zware gewichten zullen je helpen om jouw gewenste resultaat te bereiken, let wel dat je dit met beleid opbouwt en niet direct met zware gewichten start! Je wilt voorkomen dat je blessures oploopt waardoor je snel uit de running ligt en weer opnieuw moet beginnen.

Las één à twee keer per week een ‘legday’ in, ja we snappen dat dit verwarrend is – want je wilt natuurlijk een ‘assday’ of lekker Nederlands een ‘Bilspier trainen dag’ (maar dat vinden we ook zo raar klinken..). Legday is niet meer niet minder dan dat je die training ‘slechts’ je benen traint (voorkant, achterkant, bovenbenen en onderbenen als je dat zou willen). En het liefst zodanig, dat je met pudding in de benen naar huis gaat en de volgende drie dagen als een pinguïn loopt!

Daarnaast zijn er een aantal ‘klassieke’ oefeningen die je kunnen helpen met het resultaat, zoals een deadlift, squat, hipthrust, sumu squat of lunges. De meeste oefeningen zijn verder een afgeleide of combinatie van voorgenoemde. Deze oefeningen helpen je enerzijds om vet te verbanden, waardoor jouw vetpercentage verbetert (en de ronde spieren in je billen beter te zien zijn!), anderzijds een dosis hormonen aan te maken die helpen in de verbranding én de bilspieren strakker en groter te laten worden als echte kers op de kont! (a.k.a. ‘het-mooie-billen-effect’).

Wil je een persoonlijk fitnessschema op maat om jouw te helpen met het behalen van het ‘mooie-ronde-billen-effect’, da helpt een van onze trainers je graag verder.

Oefeningen billen

Bil Oefeningen

Bilspieren trainen kan iedereen, maar vergeet niet dat voeding het grootste effect bepaald van jouw oefeningen. Je eerste ”bil oefeningen” starten in de keuken. Probeer dan ook voldoende eiwitten tot je te nemen, en de suikers en (slechte) vetten te beperken. Succes!

Lees ook de blog: Met Zonder Sportondergoed