Sport Onderbroek

Vaak zijn antwoorden op persoonlijke vragen ook de meest waardevolle antwoorden die je kunt krijgen. Misschien wel de vraag der vragen onder de hardlopers. Hoe zit nu met sportondergoed?

Deze blog gaat over het gebruik van een onderbroek. Hoe zit dat nu? Dragen hardlopers er wel of geen? Welke onderbroeken zijn er? Is er verschil tussen mannen en vrouwen?

Laten we simpel beginnen. Ben je een startende hardloper, die geen extra kledingkast heeft aangeschaft. Ga er vooral op uit en ervaar hoe het is om te hardlopen. Geniet van het uitzicht, zorg dat je niet te snel van start gaat en ontwijk waar nodig de hondenpoep. Kom je andere hardlopers tegen, geef dan vriendelijk een knikje of steek even je hand op. Je hoort er nu echt bij. Je hebt dan misschien nog geen fancy hartslaghorloge, je kleren zijn niet op maat gemaakt, maar je beweegt!! Kom je er zelfs na die eerst keer achter dat je ondergoed schuurt. Ga dan op zoek na een renonderbroek (rundergoed). Er zijn tal van opties, naadloos sportondergoed biedt al meer comfort.

naadloos sportondergoed dames

Zonder Sportondergoed

Wie rent er nu zonder ondergoed. Er zijn (in de regel met name) mannen die het aangenaam vinden om te hardlopen zonder onderbroek. De strakke legging houdt alles op zijn plaats en de kans op schuren is minimaal. Ze voelen zich op deze manier zo vrij al een vogel(tje). Meestal betreft het hier hardlopers die zich richten op de langere afstanden. Er zullen altijd lezers zijn die zich nu afvragen of je ze eenvoudig kunt herkennen. Succes de volgende keer als je een collega hardloper tegenkomt. Denk ook niet te veel na over de hygiëne. Als je dat bij deze toch gaat doen, onze welgemeende excuses…

Rundergoed (ren-sportondergoed)

Dan nog even over het verschillende rundergoed. Er zijn tal van mogelijkheden met allemaal een eigen prijskaartje. De naadloze oplossingen gaan het schuren tegen. Ook zijn er stofjes waar geen bacteriën gaan zitten, of die bacteriën juist doden. Katoen is uit den boze, dan wordt het vocht vastgehouden en is de kans op schuurplekken aanzienlijk hoger. Begin je met rennen, ga dan voor sportondergoed van bijvoorbeeld de HEMA. Ben je aan het trainen voor je 4e marathon, dan heeft Under Armour vast wel iets passends in het schap liggen.

Omdat we het niet kunnen laten

  • ZOL (zichtbare onderbroeken lijn). Ga voordat je deur uit gaat even voor de spiegel staan, zie je vanaf 3 meter nog steeds de lijn als een soort grens over je achterste lopen. Dan is er ongetwijfeld sportondergoed die beter past..
  • Shortje, heb je ronde billen dan kan een shortje een prima oplossing zijn. Heb je geen ronde billen, dan liever geen shortje. Je ziet er anders uit als een rollade.
  • Legging, het ziet er wellicht niet heel charmant uit, maar test een legging vooraf om voor de spiegel te staan en je zover mogelijk voorover te bukken. Zo zie je direct of de legging doorschijnt. Bij de minste twijfel hang je de legging maar snel terug. Je wilt immers niet dat de rest van de sportschool kan zien of je met of zonder onderbroekje sport 🙂

Lees ook de blog over Thuis Sporten.

Sport Onderbroek
Sporten met/zonder onderbroek