Sporten in tijden van het Coronavirus

Coronavirus

Het Coronavirus houdt heel Nederland (en de rest van de wereld) bezig. Dagelijks nieuwe besmettingen, grenzen gaan op slot en kroegen blijven dicht. Supermarkten worden leeg gehamsterd en de beurskoers kleurt donker rood. Tegenwoordig wast iedereen zijn handen na het plassen en worden zelfs deurklinken meerdere malen per week gepoetst..Soms dan :).

Coronavirus raakt de sport

Steeds meer mensen uit de sport hebben te kampen hebben met het virus. Onder andere Callum Hudson-Odio (Chelsea), Mikel Arteta (Arsenal) en Rudy Gobert (Utah Jazz, NBA) zijn reeds besmet. Om meer besmettingen te voorkomen worden veel sportwedstrijden afgelast, zoals de Formule 1 en voetbalcompetities.

Bedrijven op slot

Nu steeds meer bedrijven op slot gaan is het nog maar de vraag hoe lang de sportschool open blijft. (Op moment van schrijven zijn veel sportscholen nog open.) Hier dan ook 5 ‘’dingen’’ die je wel kunt doen.

5 ‘’dingen’’ die je WEL kunt doen!

1: Hygiëne, hygiëne, hygiëne,

Neem de regels van je sportschool serieus. Veel sportscholen hebben verscherpte regels. Zoals extra handen wassen, houd afstand, geen hand of high fives geven, verplicht een handdoek gebruiken en apparaten nog grondiger schoonmaken voor- en na gebruik. Ook al vind jij het vooral een griepje, niet iedereen denkt daar zo over. Heb daar dan s.v.p. respect voor, poetsen dus!

2: Sport thuis of buiten

Sla de sportschool over en sport buiten. Gelukkig wordt het weer steeds beter. Het is dan ook best aangenaam om je cardio buiten te volbrengen. Ook thuis zijn veel oefeningen mogelijk, zeker met een paar simpele hulpmiddelen.

3: Vermijd de spits

Indien je in de mogelijkheid bent om de spits te vermijden in de sportschool, pak die kans. Ga op een rustig moment.

4: Website en socials sportscholen

Hou de website en socials van je sportschool in de gaten. Nieuwsberichten volgen elkaar razendsnel op. Heeft je sportschool nog niks met betrekking tot het virus gecommuniceerd? Neem dan vooraf even contact op. Op deze manier kom je er gelijk achter of je sportschool het Coronavirus zelf ook serieus neemt. Je wilt toch niet naar een sportschool die het allemaal maar vindt meevallen, die je het liefst nog even knuffelen bij binnenkomst. Dit is natuurlijk onze mening. Wij vinden nu eenmaal dat de sportschool sporters niet met namel moet zien als een betalend lid!

Gesloten sportschool

5: Groepslessen en Coronavirus

Hiermee kan het twee kanten op. Houd voldoende afstand van elkaar of sla de groepsles over. Klinkt heel voorde hand liggend, toch blijft het verbazen dat er nog groepslessen zijn waar soms wel 100 sporters in een krappe gymzaal staan.

Disclaimer: Sport-schema schrijft haar blogs met de beste intentie en hoogst mogelijke zorg en betrouwbaarheid. Ga voor het laatste nieuws naar de websites van het RIVM en GGD.