Sport eens buiten de deur!

Hardlopen strand Scheveningen, Pier

Sport jij wel eens buiten de deur? En dan niet een rondje rennen door de buurt! Nee? Dan zeker snel doen! ”Buiten” sporten brengt een hele nieuwe dimensie met zich mee, het is inspirerend en kleine kans dat je bekende tegenkomt die je uit je flow halen.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat je een gebruikelijke sportritme (inclusief locatie) hebt, dat je hier moeilijk vanaf wijkt. Zeker niet doen! Desalniettemin, kun je als ‘extra’ zo nu en dan een extra sport sessie inplannen door op een mooie dag buiten te sporten.

Nog niet overtuigd? Lees vooral verder over de vele voordelen van buiten sporten. Als je al een fervent ‘buitensporter’ bent, die elk weekend in de auto stapt om na een half uur rijden langs het strand te gaan hardlopen, of ergens in de bossen te gaan fietsen. Lees dan waarom jij al zo goed bezigt bent!

Sporten in de natuur

Sport Buiten in de Natuur

Buiten sporten is uitermate gezond, je neemt (in Nederland veelal) gezonde buitenlucht tot je. Terwijl je kunt genieten van de natuur om je heen (iedere stad heeft wel een klein stukje groen beschikbaar wat uitermate geschikt is om buiten te sporten). Mocht je niet bekend zijn met de mooie stukjes van jouw woonplaats, is dit een direct goede gelegenheid om ‘op zoek’ te gaan naar de mooiere stukjes om aan jouw conditie te werken. De route er naartoe kun je als warming-up gebruiken, óf je gebruikt de fiets / auto om naar nét dat ene mooie stukje te vinden.

Buiten sporten heeft dan ook tot gevolg dat je gedurende het beoefenen van jouw sport geïnspireerd en dus gemotiveerd raakt van de omgeving (of dit nou natuur is of een hippe stad). Hierdoor heb je welkome afleiding terwijl je aan het ploeteren bent om jezelf lichamelijk uit te dagen. Tevens doe je natuurlijk nét dat stapje extra of kilometertje meer als voor jouw gevoel ‘de hele wereld (zoals die lieve vrouw van 85 die net har hondje uitlaat)’ kijkt.

Brein in de natuur

Daarnaast is sporten in een stukje natuur nog eens extra gezond, doordat ons brein vanuit het verleden dusdanig geprogrammeerd is dat het gerust gesteld wordt door het zien van natuur en de geluiden die hier bij horen (vogeltjes, krakende takjes, etc.). Laat dan ook die koptelefoon af, en geniet van de geluiden die moeder natuur voor ons in petto heeft! (inclusief jouw eigen geluiden die je creëert als je het moeilijk hebt. Misschien ook goed om daar ook wat bewuster van te zijn!). Daarbij zorgt beweging ervoor dat je het geluk hormoon ‘endorfine’ aanmaakt wat betekent dat buiten sporten eigenlijk een dubbele dosis geluk/ontspanning met zich meebrengt! Kortom buiten sporten is hartstikke gezond! Buiten sporten is niet voor niets de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit en allang niet meer alleen hardlopen. De bootcamp-clubjes schieten als paddenstoelen uit de grond!

sport buiten

Parkeren (was) een ramp

Er zijn genoeg redenen om niet de auto te pakken om vervolgens op het strand te gaan hardlopen. Een parkeerplaats is onvindbaar en als je er eentje hebt, betaal je de hoofdprijs. We zijn niet van de parkeer-apps, maar met de nieuwe lekkerparkeren app is parkeren kan parkeren ineens een stuk goedkoper. Dat komt omdat je tegen een gereduceerd tarief een plekje leent van een vergunninghouder. Je betaald dan ook niet aan de Staat, maar aan de bewoner die jou auto wel even voor de deur wilt hebben staan. Voor de geen die de lekkerparkeren app nog niet kent. Na Den Haag wordt de app snel toegankelijk in de rest van Nederland.

Denk aan je eiwitten! (en neem ze dan ook!)

Vergeet na je (buiten) work-out niet om je eiwitten te nemen. Niet in huis? Deze kun je bestellen middels: bij Body&Fit – de smart bars zijn een échte aanrader

Lees ook de blog Vriendelijk groeten of Keihard negeren.