#Veganuary is voorbij
#Veganuary is voorbij, je doel is behaald en nu heb je misschien wel zin in een pizza. Om er niet direct een halve kilo gehakt of kip op te gooien, kiezen we nog voor een vegetarische pizza. Wel eentje met drie verschillende kazen (tre formaggi om het een Italiaans tintje te geven).
Benodigdheden Vegetarische Pizza
- Pizza bodem (zo groot als een ovenplaat)
- Rode paprika 1x
- Champignons (150 gram)
- Rode ui 1x
- Yoghurt 50 gram
- Knoflook 2 tenen
- Brie 100 gram
- Gorgonzola 100 gram
- Port Salut kaas 50+ 100 gram
Bereiding Vegetarische Pizza
- Pak een plaat uit de oven, en verwarm de oven voor op 190 graden.
- Rol de pizza bodem uit over een ovenplaat
- Snij de knoflook in kleine stukjes en meng deze door de kwark, smeer met het mengsel de bodem van de pizza in.
- Snij hierna de rest in kleine stukjes en verspreid de stukjes over de pizza. Zorg dat kazen als laatste over de pizza verdeeld worden.
- De hele plaat mag nu weer terug de oven in, 12 á 15 minuutjes geduld en je pizza is klaar.
Paar tips voor de presentatie
Je kunt de vegetarische pizza in stukken snijden en deze vanuit de keuken op tafel zetten. Je kunt er ook heel simpel een klein feestje van maken. Kruid de pizza nog een beetje na met Italiaanse kruiden, of zorg dat er op de pizza rucola-sla of basilicum ligt. En wil je het nog leuker presenteren, serveer de pizza op een houten plank (deze heb je al voor een paar euro bij de HEMA.)
Nog op zoek voor een leuk bijgerecht, kijk dan naar de couscous salade.