Vegan hamburger met veel eiwitten

Vegan Hamburger met veel eiwitten

Af en toe heb je behoefte aan een lekkere vette hap, maar als je een vegan dieet volgt, kun je natuurlijk geen burger met slachtafval in de pan mikken. Gelukkig kun je veel creatiever zijn met je maaltijdkeuzes. Met dit recept maak je een heerlijke vegan hamburger van   kikkererwtendie niet alleen lekker is, maar ook vol eiwitten zit.

Benodigdheden Vegan Hamburger

Saus ingredienten

  • 120g tahin (sesamzaadpasta)
  • 3 el vers citroensap
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

 

Hamburger ingredienten

  • 450g kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode uien (fijngehakt)
  • 40g gehakte peterselie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gemalen komijn
  • 80g broodkruimels
  • 1 tl gemalen koriander, (voor de korianderhaters kan ook platte peterselie gebruikt worden als alternatief).

Overig

  • 4 mini volkoren pitabroodjes
  • Beetje sla
  • 1 tomaat (gesneden)
  • 1 rode ui (in ringen gesneden)

Aan de slag

Begin met het maken van de saus: voeg de tahin, citroensap en knoflook toe aan een kom en klop het tot een glad papje. Je saus is nu klaar! Dit is lekker snel en makkelijk.

Voor de burgers pak je een keukenmachine. Voeg de kikkererwten, knoflook, uien, peterselie, citroensap, komijn en koriander toe, maar bewaar de broodkruimels voor later. Zet de machine een paar minuten aan totdat je een glad beslag hebt. Kneed hiermee vier burgers en rol ze door de broodkruimels.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten totdat ze mooi bruin zijn.

Snijd de pitabroodjes open en vul ze met sla, tomaat en ui. Leg er vervolgens de heerlijke kikkererwtenburger op en voeg een beetje van je zelfgemaakte saus toe. Bon appétit! Eet smakelijk!

Nu je honger gestild is, is het tijd voor een lekker vegan toetje: probeer een vegan aardbeien-mango smoothie voor een frisse afsluiter!

 Eet smakelijk!

Nu je honger gestild is, tijd voor een vegan toetje: vegan aardbeien mango smoothie.