Niet sporten, 7 redenen

Leuk om te sporten met een goed passend schema, maar welke goede redenen zijn er om juist niet te gaan sporten? Om te beginnen hieronder 7 ”goede” redenen..

Redenen om niet te sporten

  • 1: Het weer; deze reden kun je in alle vormen en maten gebruiken. In de zomer is het te warm, in de winter te koud, als het regent word je (zeker zonder hardloopjack) nat, en met sneeuw is het te glad. En als bonus kan het zomaar zijn dat het buiten al erg donker is, wat het naast de temperatuur nog onaangenamer maakt. redenen om niet te sporten
    Is de temperatuur goed en de zon nog niet onder, dan is het nog altijd mogelijk dat het te hard waait. We wonen nu eenmaal in een plat kikkerlandje met windhozen van minimaal windkracht 7.
  • 2: Het is te duur; sporten is niet (helemaal) gratis, naast een flinke dosis motivatie heb je vaak ook goede sportkleding nodig. En dan nog niet te spreken van een ‘’duur’’ abonnement bij een vereniging of sportschool. En ja, geld kan maar een keer uitgegeven worden.. Als je dan net ook nog eens langs de snackbar bent geweest, is er nog weinig keuze over.
  • 3: Tijd; je hebt natuurlijk een mega druk en belangrijk leven. Als iemand vraagt hoe het gaat, reageer je standaard met ’druk druk druk’ (want iets drie keer achter elkaar zeggen maakt veel meer indruk). Zo druk dat je écht geen tijd hebt om te sporten. Überhaupt te druk om je telefoon een half uur aan de kant de leggen, omdat je anders je sociale contacten uit het oog verliest.

Blessures, altijd lastig

  • 4: Blessures; mocht je een blessure hebben, bij deze van harte beterschap. Heb je dat niet, ga dan voor de spiegel staan, kijk goed naar je zelf en voel aandachtig terwijl je op verschillende plekken duwt. Grote kans dat je iets begint te voelen, waardoor sporten ineens onmogelijk is geworden.
  • 5: Persoonlijke reden; van een ziek konijn, of ik wacht op de post bezorger omdat hij eindelijk mijn pakketje komt brengen die ik 6 weken geleden in China heb besteld. En dan kan het ook nog zomaar zijn dat je auto mankementen vertoont of dat de benzine op is voor deze maand (ja klopt, deze hoort eigenlijk bij ‘’het is te duur’’).
  • 6: Voeding; niet gaan sporten omdat je al op je voeding bent gaan letten. Je hebt een punt, want elk pondje komt door het mondje. Maar je puntzak friet van drie dagen geleden is geen gezonde voeding. En een hele avond op de bank liggen met een halve kiwi en je favoriete serie is niet gezonder dan een half uurtje sporten.

Andere valide reden is dat je niet gaat, omdat je erna altijd zo veel zin in friet hebt. Zeker goed om jezelf af en toe te belonen met iets lekkers. Maar sla hier niet in door, anders past reden 7 misschien bij je.

  • 7: Geen verandering; het kan altijd zo zijn dat je geen verandering ziet. Zeker na de eerste week is het resultaat teleurstellend. Je had verwacht dat die extra kilo’s waar je afgelopen jaren zo je best voor hebt gedaan, binnen een week gehalveerd zouden zijn..

Tip, Prioriteit.

Tip: om toch even positief af te sluiten. Sporten kost niet veel moeite en je krijg er veel voor terug. Geef het de tijd en met name PRIORITEIT! Zorg voor voldoende rust (spieren groeien in rust) en let op je voeding (voeding is 80%). Dan komen de resultaten ‘vanzelf’. Wil je een sportschema op maat (hardloop of fitness), neem dan contact op met onze trainer Nicky. Zij helpt jou heel graag om jouw persoonlijke doelen te realiseren.

Niet sporten, 7 redenen
Niet sporten