Asperge Crème Soep, Ham en Eiersalade
Receptuur voor ongeveer 15 personen
Allergenen: 1,3,4,6,7,10
Mise en place
- Roux
- Gegaarde asperges
- Aspergebouillon
- Eiersalade
- Croutons
Bereidingswijze
Roux
90 gr bloem, 75 gr boter, 2 st sjalotjes
- Snipper de sjalotjes fijn.
- Verwarm de boter en voeg de sjalotten toe.
- Laat het glazig worden, en voeg de bloem toe.
- Gaar de roux en laat deze afkoelen.
Eiersalade
6 st Hard gekookte eieren, 1 bs bieslook, 50 ml mayonaise
- Kook de eieren hard en pel deze.
- Hak de eieren fijn en vermeng deze met de mayonaise.
- Snijd de bieslook fijn en vermeng deze met de eiersalade.
Asperges
± 500 gr asperges
- Schil de asperges.
- Kook de asperges gaar in ruim water.
- Verzamel alle aspergeschillen en maak hier aspergebouillon van.
- Zeef de asperge fond en vermeng dit met 8 dl gevogelte fond tot ongeveer 2 ½ liter bouillon.
Aspergesoep
- Verwarm de bouillon.
- Vermeng de bouillon met de roux en roer dit glad.
- Kook het even goed door.
- Voeg op het laatst de room toe.
Afwerken
- Rooster het brood in olijfolie en leg hierop de eiersalade.
- Leg de ham en de asperges in een bord.
- Giet hierop de warme asperge soep.
- Eventueel garneren met gehakte peterselie.