Asperge Crème Soep





Asperge Crème Soep

Asperge Crème Soep, Ham en Eiersalade

Receptuur voor ongeveer 15 personen

Allergenen: 1,3,4,6,7,10

Mise en place

  • Roux
  • Gegaarde asperges
  • Aspergebouillon
  • Eiersalade
  • Croutons

Bereidingswijze

Roux

90 gr bloem, 75 gr boter, 2 st sjalotjes

  1. Snipper de sjalotjes fijn.
  2. Verwarm de boter en voeg de sjalotten toe.
  3. Laat het glazig worden, en voeg de bloem toe.
  4. Gaar de roux en laat deze afkoelen.

Eiersalade

6 st Hard gekookte eieren, 1 bs bieslook, 50 ml mayonaise

  1. Kook de eieren hard en pel deze.
  2. Hak de eieren fijn en vermeng deze met de mayonaise.
  3. Snijd de bieslook fijn en vermeng deze met de eiersalade.

Asperges

± 500 gr asperges

  1. Schil de asperges.
  2. Kook de asperges gaar in ruim water.
  3. Verzamel alle aspergeschillen en maak hier aspergebouillon van.
  4. Zeef de asperge fond en vermeng dit met 8 dl gevogelte fond tot ongeveer 2 ½ liter bouillon.

Aspergesoep

  1. Verwarm de bouillon.
  2. Vermeng de bouillon met de roux en roer dit glad.
  3. Kook het even goed door.
  4. Voeg op het laatst de room toe.

Afwerken

  1. Rooster het brood in olijfolie en leg hierop de eiersalade.
  2. Leg de ham en de asperges in een bord.
  3. Giet hierop de warme asperge soep.
  4. Eventueel garneren met gehakte peterselie.