Beste Hardloopschoenen 2020

Op zoek naar de beste hardloopschoenen van 2020? Lees dan snel verder! In onderstaand overzicht worden de beste hardloopschoenen van dit moment uitgelicht. We maken onderscheid tussen neutrale en antipronerende schoenen en tussen heren en dames. Zo is er voor iedereen in 2020 de perfecte schoen.

Beste Hardloopschoenen Heren, Neutrale loper

Beste hardloopschoenen neutrale heren - New Balance Fresh Foam 1080v10
New Balance Fresh Foam 1080v10

Voor de heren zijn deze neutrale hardloopschoenen van New Balance met stipt de beste schoen op dit moment. De updates hebben ervoor gezorgd dat de schoen uniek is, het is niet voor niets de beste schokdempende en comfortabele schoen van het merk New Balance. Het comfortabele karakter is te danken aan de nieuwe bovenkant die gemaakt is van hyperknit materiaal. Deze zorgt voor optimale elasticiteit, waardoor de schoen als een sok om je voet zit. Als we dan toch een nadeel moeten noemen is het de prijs, ze kosten op moment van schrijven in de meeste online shops rond de € 150,-. Maar dan heb je ook wel een klasse hardloopschoen…In hardloopwinkels kan de prijs zelfs oplopen tot wel €200,-… Interesse? Bestel ze hier.

Beste Hardloopschoenen Dames, Neutrale loper

Beste renschoenen neutrale dames - Nike Air Zoom Pegasus
Nike Air Zoom Pegasus

Ben je als dames hardloper op zoek naar de beste neutrale allround hardloopschoen? Kies dan voor de Nike Air Zoom Pegasus 36. Deze Nikes scoren hoog op alle vlakken! Ze hebben een fijne pasvorm en goede demping. Deze combinatie zorgt voor optimaal comfort tijdens het hardlopen. Voor Allround hardloopschoenen is de Air Zoom door de laatste updates zelfs een stuk lichter geworden. Het gewicht van een maat 39 schoen is slechts 223 gram. Interesse? Bestel ze hier.

Beste schoenen Heren, Antipronatie

Beste hardloopschoenen antipronatie heren - Asics Gel Kayano 26
Asics Gel Kayano 26

Deze Asics zijn antipronatie schoenen van wereldklasse. Zeker voor hardlopers die comfort en stabiliteit wensen bij langdurige runs. Ondanks dat ze zo comfortabel zijn, verlies je geen energie door de demping. Ten aanzien van de Asics Gel Kyano 25 zijn deze schoenen niet alleen 10 gram lichter (wegen nu 316 gram), ook zijn de flexgroeven in de voorvoet verbeterd, is de foam zachter en zijn ze voorzien van een vernieuwde inlegzool. Nadeel van deze schoen is dat ze door al deze innovatie niet goedkoper zijn geworden. Gelukkig krijg je er wel veel voor terug… Interesse? Bestel ze hier.

Beste schoenen Dames, Antipronatie

Beste renschoenen antipronatie dames - Saucony Guide 13
Saucony Guide 13

Bij het zoeken naar de beste antipronatie hardloopschoenen voor dames kwamen we bij de Saucony Guide 13 uit.

Waar bij ervarende hardlopers het merk Saucony als muziek in de oren klinkt, is het voor beginners nog vaak onbekend. Saucony is net als de eerder genoemde merken een super merk voor hardlopers. Het Amerikaanse merk bestaat al ruim 100 jaar en is aanwezig bij bijna elke hardloopwedstrijd wereldwijd.

De Saucony Guide 13 is de ideale schoen voor wie meerdere runs per week doet. Ongeacht of je een ervaren hardloper bent of een beginner. Het gewicht van deze schoen is 264 gram en de heeldrop 8mm. De nieuwe zool zorgt ervoor dat de schoen een stuk lichter is en minder snel slijt. Het TPU-frame zorgt ervoor dat er bij iedere stap een correctieplaats vindt als dat nodig is. Interesse? Bestel ze hier.

Loop je nieuwe hardloopschoenen eerst even in!

Het is een klassieke fout om je nieuwe hardloopschoenen uit de doos te halen, aan te doen, om vervolgens 15 kilometer los te gaan. Grote kans dat je met klachten of misschien zelfs een blessure thuis komt. Draag je nieuwe schoenen een keer in huis om eraan te wennen, ga er vervolgens eens een stuk op wandelen. Hierna eerst een kortere training en breid je training vervolgens uit. Lukt het om 45 minuten zonder klachten te trainen, dan kan het snelheidswerk beginnen.

Wil je beginnen met hardlopen maar heb je nog geen schema, ga dan voor een gratis hardloopschema om te starten.